GARANTERET BPA-FRI PRODUKTER - FRI FRAGT VED KØB OVER 250 KR - GRATIS GRAVERING AF SUTTER

Hvilken sut søger du ?

Børn er forskellige, og hvilken sut, dit barn foretrækker, er derfor forskelligt fra barn til barn.
I venstre side kan du sortere sutterne efter bl.a. producent, form og materiale, så du kun får vist sutter, der er relevante for netop dit barn

Menu-kategori-billede-Sut-med-navn-NY.jpMenu-kategori-billede-Suttepakker-NY.jpgMenu-kategori-billede-Runde-sutter-NY.jpMenu-kategori-billede-Symmetriske-sutter
Menu-kategori-billede-Anatomiske-sutter-Menu-kategori-billede-Selvlysende-sutterMenu-kategori-billede-Silikone-NY.jpgMenu-kategori-billede-Naturgummi-NY.jpgFiltrere i udvalget af sutter

I filteret til venstre har du mulighed for at sortere i udvalget af sutter, så du kun får vist lige netop de sutter, der er relevante for dig og dit barn. I det følgende gennemgår vi de forskellige muligheder du har, når du skal vælge sut til dit barn:

Sutter fra en bestemt producent

Foretrækker du et bestemt mærke/brand, kan du her vælge kun at få vist sutter fra én bestemt producent. Vælg bl.a. mellem sutter fra BabyNova, Bibs, MAM, Philips AVENT og Tolico.
Vi forhandler kun produkter, der er garanteret fri for BPA, PVC og phthalater, derfor kan du helt trygt vælge mellem alle narresutter på Sundesutter.dk.

Suttedelen i et bestemt materiale

Når du skal vælge suttens materiale, kan du vælge mellem silikonesutter og latexsutter. Sutter i silikone er allergivenlige og tager ikke skade af at blive steriliseret. Silikone er et materiale, der ikke klistrer og er let at holde rent. Sutter i latex (også kaldet naturgummisutter) er lavet af et 100 % naturligt materiale, naturlatex, som stammer fra gummitræet. Latex er et lidt mere fleksibelt materiale, som er sværere at bide i stykker end silikone. Latex har dog ikke den samme varmetolerance som silikone, og derfor mister det form over tid, og er ikke så holdbart som silikone.

Aldersgruppe efter barnets alder

Sundesutter fører sutter til børn i alle aldre. for at gøre det let for dig at vælge den rigtige størrelse sut, har vi derfor valgt at opdele sutterne i 3 hovedkategorier efter alder:

  •          -2/+2 måneder
  •          0-6 måneder
  •          6-36 måneder

Husk, at der er forskel på børn, og at nogle børn har en større/mindre mund end andre, og at størrelsesangivelserne derfor kun er vejledende.

Suttedelens form og hermed placering i barnets mund

Sutter kan deles op i 3 grundlæggende typer:

  •          Anatomiske sutter
  •          Symmetriske sutter
  •          Runde sutter

Hver form har sine fordele og ulemper.

Den anatomiske sut

Er den type, der ligger det mindste pres mod barnets gane og gummer.

Den symmetriske sut

Har en kirsebærformet suttedel, der er svagt flad, hvilket gør, at den ligger et mindre pres i munden end de runde, men et større end den anatomiske. Til gengæld kan den symmetriske sut ikke vendes forkert i munden – der er ikke forskel på ’op’ og ’ned’.

Den runde sut

Er en sut, der lige som den symmetriske sut ikke kan vende forkert i munden. Det er samtidigt en sut, som mange børn foretrækker – måske fordi den minder mere om en moders bryst, og dermed virker mere naturlig at sutte på. Runde sutter anbefales i stigende grad af sundhedsfagligt personale. På Sundesutter har vi både kontakt til jordemødre og børnekiropraktorer, der anbefaler forældre at give deres børn runde sutter.

Natsut kan ses i mørke

Natsutter er udstyret med en selvlysende sikkerhedsring eller et selvlysende skjold. En natsut er dermed altid let at finde igen, når dit barn taber sutten i mørket. På denne måde slipper du for at tænde lyset og forstyrre dit sovende barn, når det har tabt sutten.

Ekstra skånsom mod barnets tandstilling

Nogle sutter er designet til at være ekstra skånsomme. Når du vælger, at dit barns sut skal være ekstra skånsom, er sutten udviklet i samarbejde med kæbekirurger, og reducerer presset mod gane, gummer og kæber markant i forhold til andre sutter.

Vi har forhandler markedets mest skånsomme modeller: BabyNova Dentistar og MAM Perfect.

Suttetype efter personlig præg eller færdigt design

Suttetype handler om, hvilket udseende sutten skal have. Vælger du en sut med navn, kan du få indgraveret barnets navn på sutten. Navne sutter er utroligt praktiske, når dit barn begynder i institution eller dagpleje, fordi navnet på sutten gør det let for pædagogerne at holde styr på dit barns sut.

Sutter med logo er som sutter med navn, og de kan indgraveres med et logo efter eget ønske.

Motivsutter er sutter, som producenten har dekoreret med fine motiver.

Kollektion er bestemte modeller som er særlig kendte

Hver producent har nogle modeller eller kollektioner, som de er særligt kendte for. I dette filter kan du bl.a. vælge BabyNovas tandvenlige sut, Dentistar, du kan vælge MAM Air-sutten, den populære MAM Original –sut eller en helt anden favoritsut.