GARANTERET BPA-FRI PRODUKTER - FRI FRAGT VED KØB OVER 250 KR - GRATIS GRAVERING AF SUTTER

Få et overblik over de forskellige muligheder i suttens verden.

Det vigtigste når man vælger sutter er at de er BPA-fri og er en ventilsut dvs. at man kan presse suttedelen sammen, så den bliver helt flad.

Sutterne er forskellige i deres udformning på følgende punkter:

  1. Suttetype
  2. Suttedelens form
  3. Skjoldets udformning
  4. Materiale på suttedel...

Få et overblik over de forskellige muligheder i suttens verden.

Det vigtigste når man vælger sutter er at de er BPA-fri og er en ventilsut dvs. at man kan presse suttedelen sammen, så den bliver helt flad.

Sutterne er forskellige i deres udformning på følgende punkter:

  1. Suttetype
  2. Suttedelens form
  3. Skjoldets udformning
  4. Materiale på suttedelen
  5. Aldersgruppe/Størrelser

   

1. De 4 forskellige suttetyper:

Inde for sutte verden snakker vi om 4 forskellige typer sutter, nedenstående fortæller jeg lidt om hvert enkelt, og hvad du skal tage stilling til.

  

Sutter med navn/ navn på sutter:

Disse sutter har alle en blank knop på sutten, som det er muligt at gravere en tekst eller et navn på. Hos os er graveringen gratis, og du vælger selv teksten du vil have på sutten. De fleste vælger barnets navn, så det er lettere for pædagoger og dagplejer at skelne sutterne fra hinanden. Dette er enormt praktisk generelt når barnet er ude fra hjemmets 4 vægge, og klart min anbefaling at alle har 1 eller 2 liggende i pusletasken.

Derudover kan man også lave en tekst på sutten, og jeg har set mange kreative og sjove tekster over tiden. Jeg er helt vild med denne mulighed, for den fortæller mere omkring barnets personlighed, eller tilknytning end navnet alene. "Mini Messi" fortæller lidt om fars drømme om at se sin søn spille på den internationale scene, og "Bossen" fortæller lidt om, hvordan livet i en familie bliver styret af de små som ikke kan selv ... præcis som det skal være.

Sundesutters udvalg af sutter med navn  TRYK HER

  

Sutter med logo:

Det er muligt at få graveret logoer på sutter, det er en krævende process så vi tilbyder kun nogle udvalgte logoer, som vi syntes er lidt sjove, og kan tiltage et bredt publikum. P.t. har vi følgende inde: Superfar, VIP - Voksne i panik, Trouble is my middle name! og kaomoji (japansk emoji)

Sundesutters udvalg af sutter med logo  TRYK HER  

Sutter med motiv:

Sutter med motiv har en dekorativ funktion, de fåes i mange varianter og kan være spændende for barnet at undersøge/ kigge på. Samtidig siger motiver også noget om barnets og forældrenes smag og præferencer til farver og måske et ynglingsdyr :-)

 Sundesutters udvalg af sutter med motiv  TRYK HER

 

Selvlysende sutter/ natsutter:

Natsutter er alle motivsutter, som har den ekstra funktion at de har en selvlysende del, som kan ses i mørket. Nogle er meget kraftige, mens andre er mere diskrete. Natsutter er meget praktiske om natten, hvis barnet vågner om natten, og gerne vil have sin sut.

 Sundesutters udvalg af selvlysende sutter  TRYK HER

  

2. De 3 forskellige suttedel former:

Formen på sutten bliver diskuteret meget, og tandlægernes officielle råd er at du skal vælge en ventilsut og vænne barnet af med sutten, inden de bliver 3 år gammel. Så vil mælketænderne som regel retter sig af sig selv, og tandstillingen af de nye tænder vil ikke være påvirket.

Så ingen bekymring så længe barnet tager en sut, og ikke tommelfingeren :-)

   

Anatomiske sutter:

Når jeg anbefaler den anatomiske sut som den skånsomme sut mod tandstillingen, er det fordi at selvom suttebid med mælketænder som regel retter sig op, så er det en ting som jeg syntes man bør undgå hvis man kan. Den anatomiske sut ligger sig op mod ganen og giver plads til tungen og aflaster gummer og gane.

Sundesutters udvalg af anatomiske sutter  TRYK HER

   

Symmetriske sutter:

Den symmetriske sut kan tilgengæld ikke vendes forkert, den har en dråbeformet suttedel som er lettere affladet. Formen er inspireret af moders bryst, og aflaster gummer og ganen.

Sundesutters udvalg af symmetriske sutter  TRYK HER

  

Runde sutter:

Den runde sut har længe været den "slemme" form i klassen, men så længe det er en ventilsut, kan du føle dig helt tryg. Ammer du dit barn er det klart min anbefaling at du vælger denne form.

Den runde form minder mest om moders bryst, og er med til at styrke amningen, fordi barnet bruger samme sutte teknik til både sutten og brystet.

Sundesutters udvalg af runde sutter   TRYK HER

   

3. Skjoldets udformning:

Skjoldet bøjer enten ind mod ansigtet eller væk fra ansigtet, der er lufthuller i for at beskytte huden. Derudover så kan skjoldet have forskellige forme som i mere eller mindre grad tilpasser sig ansigtets former

   

Skjoldets bøjning og lufthuller:

Skjoldet på sutten kan være indadvendt og udadvendt, med et indadvendt skjold opnår barnet bedre vakuum, men kan samtidig give problemer omkring munden i form af mærker efter skjoldet, og at savlen har svært ved at komme væk. Derfor er lufthuller i de indadvendte skjold meget vigtige.

De udadvendte skjold vender væk fra munden, og er rigtig gode hvis barnet savler meget og giver generelt en god mundhygiejene. 

   

Skjoldets form:

Skjoldets form følger i mange tilfælde suttedelens form, men der er undtagelser.

Jeg anbefaler at man med de anatomiske sutter som skal vendes en bestemt vej, har et anatomisk skjold så det gør det svært for barnet at vende den forkert, fordi næsen kommer i vejen, og som en ekstra sikring kan forældrene tydeligt se det, hvis den vender forkert.

Med de symmetriske sutter, som altid vender korrekt, så er det rigtigt at den kan vende op og ned, men da de er let flade for at give plads til tungen, så er det ikke i en vinkel på 360 grader at de kan vendes. Derfor skal i vælge en symmetrisk sut med et symmetrisk eller anatomisk skjold.

Den runde sut kan vendes 360 grader og har på den måde ingen hindring, der kan man vælge den type skjold som barnet bedst kan lide, men jeg anbefaler at man vælger et udadvendt, rund skjold med lufthuller.

     

4. De 2 forskellige materialer:

Selve suttedelen bliver lavet af enten silikone eller naturgummi (latex), og her snakker vi om 2 meget forskellige materialer.

   

Silikone sutter:

Silikonen er et kemisk fremstillet produkt, uden skadelige tilsætningsstoffer. Den reneste silikone på markedet er medicinsk silikone, som er det mest allergivenlige materiale.

Silikonen er gennemsigtig og er hårdere end latex, men er til gengæld let at rengøre, og holde fri for bakterier, fordi den er glat og varmebestandig. Silikonen kan koges igen og igen, og nedbrydes ikke så let som latex.

Sundesutters udvalg af silikone sutter  TRYK HER

   

Naturgummi sutter:

Er et naturprodukt fra gummitræet, den kendes let på den gulbrune farve og den genkendelige duft. Latex suttens helt store fordel er at den er elastisk, så barnet kan "arbejde" med den, og få styrket musklerne. Man skal dog være mere forsigtig i sin pleje af latex sutter og skifte oftere da latex klister mere og tiltrækker snavs, det naturlig materiale nedbrydes hurtigere og tåler ikke varmen så godt. Derudover så udvider latex sig, når barnet "arbejder" med det.

Sundesutters udvalg af naturgummi sutter  TRYK HER

     

5. De forskellige aldersgrupper og størrelser:

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige størrelser, for du skal ikke blindt følge dit barns alder med den vejledende alder fra producenterne, de er kun vejledende. Forskellen på de enkelte størrelser er varierende fra de enkelte producenter, og det er derfor svært at sige hvilken der passer til det enkelte barn.

Suttedelens længde har en del at sige i forhold til at ramme barnets sutterefleks, for de flestes vedkommende er det ca. 3 cm.

     

Husk !!!! Det er barnet og ikke forældrene som vælger sutten :-)

Når alt dette er sagt så er det barnet som vælger sutten og ikke forældrene, og hvis du vælger en sut som er BPA-fri, er en ventilsut og har lufthuller ... så er alt godt, og ligegyldigt hvilken sut du vælger, så få barnet afvænnet sutten inden de er 3 år, så tager deres tandstilling ikke skade.

Jeg har lavet en begynder suttepakke, som jeg anbefaler at man starter med at tilbyde et barn. Sutterne kan gøres personlige med barnets navn eller en sød/sjov tekst, og er de sutter som vi har erfaret at de flest børn acceptere allerede første gang.

Afviser barnet alle sutterne, så fortvivl ikke du er kommet et skridt videre, og der er mange flere muligheder.

    

Ammer du dit barn så er min anbefaling klart at starte med at tilbyde en rund sut i latex som har et udadvendt skjold med lufthuller. Læs mere om hvorfor her.

    

Bedste hilsner

Annette 

Mindre
Læs mere