GARANTERET BPA-FRI PRODUKTER - FRI FRAGT VED KØB OVER 250 KR - GRATIS GRAVERING AF SUTTER

Filter

Materiale v
Aldersgruppe v
Natsut v
Ekstra skånsom v
Suttetype v
Kollektion v

Naturgummi sutter - lavet af latex fra gummitræet

Naturgummi er et naturprodukt, som stammer fra gummitræet. Gummitræets saft - latexmælk - udvindes og forarbejdes til færdigt naturgummi. Du kan altid kende en naturgummisut på suttedelens gulbrune farve. Sutter i naturgummi er meget bløde, elastiske og behagelige at sutte på.

SundeSutter forhandler naturgummisutter i forskellige mærker og modeller, herunder finder du bl.a. skånesutten Dentistar fra BabyNova, Anatomiske og symmetriske BabyNova sutter, MAM Air og MAM original, samt sutter fra danske Tolico - Alle i naturgummi, naturligvis.Er naturgummi og latex det samme?

Ja, det er det. Begge ord beskriver det samme materiale, og der er ingen forskel. På SundeSutter har vi valgt at bruge ordet naturgummi for at markere, at der er tale om et naturligt materiale.

Anvendelse af naturgummi sutter 

Vi anbefaler, at du altid tjekker sutten inden brug - lige meget om dit barn anvender naturgummi eller silikone.
Selvom naturgummisutten ser fin ud, bør du af sikkerhedsmæssige og hygiejniske årsager aldrig anvende en sut længere end 4-6 uger.
Alle vores sutter i naturgummi er testet og godkendt, så du kan være sikker på, at de overholder europæiske love og standarder for indhold af skadelige eller allergifremkaldende stoffer.
Vi har endnu aldrig hørt om et eksempel på, at et barn skulle have udviklet latexallergi som følge af brugen af naturgummisutter. For en sikkerheds skyld anbefaler vi alligevel, at børn med forhøjet risiko for allergi anvender sutter i silikone, da silikone er markedets mest allergivenlige materiale.

Naturgummisuttens egenskaber

  • En naturlig følelse - På grund af naturgummiets bløde og elastiske konsistens føles det trygt, behageligt og naturligt for dit barn at sutte på. 
  • Mere rivfast end silikone - En klar fordel ved naturgummi er, at det er sværere at bide i stykker end fx silikone. Dette skyldes, at materiale er blødere og mere elastisk. Har dit barn fået sine første tænder og har du problemer med, at silikonesutten bides i stykker, anbefaler vi, at du skifter til en naturgummisut.
  • Naturligt produkt - Naturgummi er et naturligt materiale.
  • Lav varmetolerance - Naturgummi ældes, i modsætning til silikone, over tid. Det er især varmepåvirkning fra fx sterilisation, der belaster sutten. Naturgummisutter bør ikke lægges i en vindueskarm og udsættes for sollys, da dette vil få dem til at ældes før tid. Du bør skifte dine naturgummisutter ud, når materialet begynder at ændre sig - fx ved at blive mørkere eller mere klistret. Når naturgummisutter ældes mister de desuden elasticiteten og bliver lettere at bide i stykker.