GARANTERET BPA-FRI PRODUKTER - FRI FRAGT VED KØB OVER 250 KR - GRATIS GRAVERING AF SUTTER

Stil et spørgsmål

 FAQ OM SUTTER OG BABYARTIKLER

BØR JEG GIVE MIT BARN EN SUT?
Det er spørgsmålet, som mange mødre har spurgt mig i tidernes forløb, det er meget individuelt om det er en løsning for dig. Jeg vil opstille fordele og ulemper til dig, så kan du bedre vurdere om sut er en løsning for jeres familie.

Fordele:
 • Sutten virker beroligende på barnet.
 • Sutten forhindre barnet i at sutte på fingeren, hvilket er vigtigt at man undgår. Man kan ikke fjerne fingeren fra barnet, og den er hverken ventileret eller er smal der hvor tænderne mødes.
 • Sutten stimulere sutterefleksen hos barnet, så barnet bliver bedre til amning.
 • Det gør det lettere for andre end mor at trøste barnet, og får far mere på banen.
 • Sutten vil modsat f.eks. en bamse, kunne udskiftes uden brok, og man kan have flere på lager.
Ulemper:
 • Det kan tage tid at finde den rigtige sut.
 • Barnet vælger ikke altid den sut som er mest skånsom.
 • Overforbrug af sutter kan skabe problemer for barnets tandstilling og skabe det kendte suttebid.
 • Hvis renlighed og udskiftning af sutten ikke overholdes, kan sutten være en bakteriekilde.
 • De skal af med sutten igen.

Mit råd er at kigge på fordelene først, og se om disse vil skabe mere værdi for jeres barn og familie, bliv ikke overvældet af ulemperne, for de er alle til at overkomme evt. med lidt hjælp.


Like Loading...4 people like this.

Rating based on 1 votes:

HVORDAN SKAL JEG VÆLGE MIT BARNS SUT?

Det er meget individuelt, hvilken sut som passer bedst på børn. Når du vælger sut til dit barn er der flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil gå efter de mest skånsomme modeller. Vi har samlet de fem vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du vælger sut til dit barn:
Suttedelens form:
Formen på suttedelen har stor betydning for hvordan og hvor meget pres, der lægges på gummer, tænder og gane. De tre grundlæggende former er anatomisk, symmetrisk og rund.
Højden på suttedelens hals:
Jo fladere halsen er desto mindre vil afstanden mellem gummerne i over- og undermund være, og desto mindre er risikoen for fx suttebid. Derfor er det vigtigt at vælge en sut med en flad hals. 
Suttedelens materiale:
Suttedelen kan enten være lavet af silikone eller naturgummi. Silikone er det reneste materiale, man kan lave sutter af. Flere og flere af de største producenter går over til kun at producere sutter i silikone.
Skjoldets form:
På de symmetriske og de anatomiske sutter følger skjoldet ansigtets form. Herved fordeles presset jævnt og skånsomt. 
Lufthuller i skjoldet:
Lufthuller er en sikkerhed for, at dit barn stadig vil kunne trække vejret, hvis sutten kommer på tværs i munden. Derudover vil et for fugtigt hudmiljø kunne give hudirritationer, hvorfor nogle sutter har ekstra/større lufthuller.

Derudover skal du selvfølgelig huske, at alle børn er forskellige, og det i sidste ende er dem, der bestemmer, hvilken sut de finder størst trøst ved.

I min Blog kan du læse mere omkring hvilken sut du skal vælge, du kan enten trykke her eller følge denne adresse: http://sundesutter.dk/blog/hvilken-sut-skal-jeg-vaelgetil-mit-barn/sadan-vaelger-du-den-rigtige-sut-til-dit-barn

Like Loading...3 people like this.

Rating based on 0 votes:

Skal jeg vælge silikone eller naturgummi?Det er et ofte stillet spørgsmål. Jeg vil kort fortælle om de to forskellige materialer: Silikone og naturgummi/latex.

Silikone:
Det reneste og mest allergivenlige materiale, man kan lave sutter af. Det bruges ofte i medicinal- og fødevareindustrien på grund af disse egenskaber. Da det er kemisk fremstillet, er det 100% fri for skadelige indholdsstoffer og allergener.
Silikone er smags- og lugtneutralt, og et meget rengøringsvenligt produkt. Overfladen er glat og tiltrækker hverken støv eller snavs. Da silikone desuden har en meget høj varmetolerance, tager sutten ikke skade af de hyppige, gentagne steriliseringer, som en god suttehygiejne påkræver.
Naturgummi:
Kaldes også for latex og er et naturligt produkt. Naturgummi stammer fra gummitræet, hvis saft (latexmælk) udvindes og forarbejdes til naturgummi. Naturgummi kan genkendes på den gul-/brune farve. Sutter i naturgummi er bløde og elastiske at sutte på og mere modstandsdygtige over for spidse mælketænder end silikone.
Naturgummi har – i modsætning til silikone – en begrænset holdbarhed. Naturgummi tager skade af lys- og varmepåvirkninger. Derfor er det vigtigt, at du ikke koger men blot skolder naturgummisutter.


Tendensen er at vi sælger mere og mere silikonesutter. Men flere og flere af de største producenter går også over til kun at producere sutter i silikone.

Hvis du ønsker at læse mere omkring Silikone vs Naturgummi, så kan du læse mere på min blog ved at trykke her eller på denne adresse: http://sundesutter.dk/blog/naturgummi-versus-silikone/naturgummi-versus-silikone


Like Loading...2 people like this.

Rating based on 1 votes:

Hvilken form for sut skal jeg tilbyde mit barn?

Det er svært at give et entydigt svar på dette, da det kommer an på flere ting. Men suttedelens form har stor betydning for, hvilket pres der lægges på barnets gummer, gane og tunge. Man skelner mellem tre grundlæggende udformninger af suttedelen. Alle sutter er bygget op omkring én af disse tre grundlæggende former: Anatomisk, symmetrisk og rund.
Jeg vil lige kort informere om de forskellige former:

Anatomiske sutter:
Tilpasset mundens form, hvilket giver en optimal pasform. Suttedelen peger skråt opad. Den afrundede overside fordeler presset fra sutten jævnt mod ganen, mens den flade underside giver plads til, at tunge kan ligge i et naturligt afslappet leje i munden. Denne type sutter er designet til at aflaste og fordele trykket fra suttedelen bedst muligt, for på denne måde at mindske risikoen for skader på tandstillingen.
Symmetriske sutter:
Har en dråbeformet og symmetrisk suttedel. Da suttedelen er symmetrisk i sin udformning, kan den ikke vendes forkert. Sutten vil derfor altid vende korrekt i barnets mund. Den symmetriske sut er formet, så barnets gummer og gane aflastes. Formen på denne suttedel er inspireret af en moders bryst.
Runde sutter:
Suttedelen på de runde sutter er kirsebærformet, dvs. helt rund. Sutten er en gammeldags model, der er formet, så den minder om et bryst. Den runde sut aflaster ikke trykket mod gane, tunge og gummer i samme grad som den anatomiske og den symmetriske model, men det er den sut, der minder mest om en moders bryst, og derfor føles den mere naturlig for nogle børn.


 

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 2 votes:

Hvilken sut skal jeg tilbyde mit barn?

En sut er ikke længere bare en sut. De findes i et hav af forskellige variationer, der dækker forskellige formål. Nedenfor har jeg  samlet nogle af de mest efterspurgte sutter.

Tandvenlige sutter:

Sutter der er udviklet i samarbejde med børnetandlæger og kæbekirurger, og som reducerer suttens pres på kæber, gane og gummer markant.

Dentistar serien
Mam Perfect serien

Til børn med sensitiv hud:

Huden omkring munden bliver let irriteret og rød, hvis hudmiljøet er for fugtigt. I disse tilfælde vil dit barn have gavn af en sut med ekstra luftgennemstrømning. Vi kan anbefale dig at prøve:

Mam Air serien
Mam Perfect serien
Philips Avent Freeflow serien

Ekstra robuste sutter:

Nogle forældre oplever, at deres barn bider hul i sutten eller små stykker af den.
Her anbefaler vi, at man prøver en ekstra bidfast sut:


Natsutter:

Det kan være svært at få nok søvn som forælder. Derfor gælder det også om at finde sutten hurtigst muligt, når den en falder ud i løbet af natten. Natsutter designet med en selvlysende knop eller sikkerhedsring sørger for, at du altid kan finde sutten i mørket.

Bibs Night sutter
Difrax Night sutter
Mam Night sutter
Philips AVENT Night sutter


Sutter med navn:

For pædagogerne i daginstitutionen kan det være svært at holde styr på, hvilke sutter der tilhører hvilket barn. For at undgå at dit barns sutter forsvinder eller forbyttes med andre børns sutter, og for at mindske spredningen af bakterier fra barn til barn, er det en god idé at indgravere navn på sutten.

Vi kan skrive navn på følgende modeller:

 

Se alle vores sutter med navn

Like Loading...3 people like this.

Rating based on 0 votes:

HVOR OFTE SKAL SUTTEN SKIFTES UD?


Af sikkerheds- og sundhedsmæssige årsager bør en sut senest skiftes ud efter 8 ugers brug. Har sutten været hyppigt brugt, anbefaler vi, at du skifter den efter 4 til 6 uger.
Inden du tilbyder sutten til dit barn, bør du hver gang undersøge den for skader, slidtage eller mangler. Såfremt en sut ændrer form eller får sprækker, bidemærker, ridser m.v., bør sutten straks udskiftes.

Jeg har lavet et blogindlæg, hvor jeg uddyber emnet lidt mere du kan læse det her eller på adressen: http://sundesutter.dk/blog/udskiftning-af-sutter/hvor-tit-skal-jeg-udskifte-mit-barns-sutter

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 0 votes:

HVOR OFTE SKAL SUTTEN STERILISERES?

Jo yngre dit barn er, desto mindre udviklet er dets immunsystem. Derfor skal sutten steriliseres så ofte, som muligt, mens barnet er helt lille.

Som tommelfingerregel, skal du sterilisere dit barns sutter hver dag, når det bliver lidt ældre.

Har sutten været på gulvet/jorden, må du IKKE selv sutte sutten ren, inden du giver den til din baby. Voksne har mange bakterier i munden, som kan være skadelige for et lille barn, og heriblandt flere sygdomsfremkaldende bakterier end du finder på jorden. Skyl derfor i stedet sutten eller børst den ren, hvis du ikke har en ren sut i reserve.

Læs mere om rengøring af sutter her:

Rengøring af sutter

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 1 votes:

HVORDAN OPBEVARES SUTTER BEDST?

Vi anbefaler, at man ikke udsætter sutten for direkte sollys eller høje temperaturer, da dette vil kunne mørne sutten.  Sutter bør derfor ikke lægges i vindueskarmen, hvor der er store temperaturskift. Når sutten ikke er i brug, er det bedst at lægge den i et mørkt skab eller lignende steder, hvor der ikke er store udsving i temperaturen.
Derudover anbefaler vi, at du opbevarer sutten i en beholder, når I er på tur, så den rene sut ikke bliver snavset. Her er pods og suttebokse praktiske og anvendelige.

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 1 votes:

Der er kommet så mange produkter – men hvad har jeg egentlig brug for?

Som forælder er der nok at se til og bekymre sig om. Vi har udvalgt nogle produkter, der gør det lettere at få hverdagen som småbørnsfamilie til at hænge sammen.

  • Suttekæder - Med en suttekæde er det slut med forsvundne sutter, fremover vil sutten altid være inden for rækkevidde. Fås i mange fine designs og modeller, som enten passer til sutter med eller til sutter uden ring.

  • Opbevaringsbægre til mad og mælk - Om du har brug for et praktisk opbevaringssystem til mælk, grød, frugt etc.. i hjemmet, eller når I skal på tur, tilbyder Philips AVENT’s VIA Opbevaringsbægre en praktisk løsning. Bægrene er stabelbare og kan skrives på med blyant. De har tætsluttende skruelåg i spildfrit design. Bægrene er robuste og tåler både varme, kulde og opvaskemaskine. Til de større børn er bægrene desuden velegnede til opbevaring af madpakkeløsninger.

  • Sterilisatorposer - Når sutteflasken eller brystpumpen skal steriliseres kan du med Philips AVENT’s sterilisatorposer nemt og bekvemt sterilisere den på blot 90 sekunder i mikroovnen. Poserne kan bruges 20 gange hver, og der er 5 poser i hver pakke.

  • Antikoliksutteflasker - Designet til at give dit barn færre mavesmerter. Sutteflaskerne fungerer således, at de forhindrer vakuumdannelse, når dit barn drikker. Fordi der ikke dannes vakuum, sluger dit barn mindre luft. Luft er en hyppig årsag til mavesmerter hos børn. Derfor forhandler Sundesutter udelukkende antikoliksutteflasker.

 • Drikkekopper - Med en spildfri drikkekop kan du trygt lade dit barn udfordre sine motoriske evner uden at risikere vand over hele gulvet eller bilens bagsæde.
  Koppen tåler opvaskemaskine og fås med blød tud til 6-12 mdr. og med en hård tud til børn over 12 mdr.

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 1 votes:

Har du flere spørgsmål ?

Det er nogle eksempler på de hyppigst stillede spørgsmål – men du er altid velkommen til at kontakte mig pr. telefon 50 97 22 08 eller via vores kontakt side hvis du har et spørgsmål til dit barns brug af sutter eller vores produkter.

Endvidere vil jeg anbefale dig at modtage vores nyhedsbreve, som jeg sender ud ca. 10 -11 gange årligt. Der er hver gang tips og tricks til at løse årstidens udfordringer for spæd- og småbørnsforældre.

Like Loading...2 people like this.

Rating based on 1 votes: