Gennem hele graviditeten og i timerne efter fødslen har kvinden den direkte linje til barnet, mens barnets far af gode grunde må nøjes med at være placeret på tilskuerrækken.

Efter fødslen har mange forældre allerede vænnet sig til denne rollefordeling, og derfor kommer man ubevidst til fortsat at holde far lidt uden for. Men hverken mor, far eller baby vinder noget ved, at far er parkeret på sidelinjen.

 

Hverdagens opgaver styrker båndet

Der findes masser af hverdagssituationer, hvor far kan være med på lige fod med barnets mor. Og her er det en god idé en gang imellem at se på jeres rollefordeling i helikopterperspektiv.

Jo mere ansvar far får lov til at tage i den lille guldklumps liv, desto lettere bliver det nemlig for alle parter at være familie, og desto stærkere knyttes båndet mellem barn og far. Hver gang far hviler med den lille trygt sovende på brystet, giver den lille en flaske eller skifter ble, styrker det hans bånd til jeres lille guldklump.

I kan fx deles om:

  • Hyggestunderne
  • At trøste barnet
  • Stimulering af barnet
  • At skifte barnet.

 

Til de gode far-barn-øjeblikke

Hos Sundesutter har vi altid et bredt udvalg af produkter, der kan gøre det lettere for far at knytte bånd ved at tage del i de gode stunder og hverdagens opgaver på lige fod med mor.

Udstyret med en sut eller en sutteflaske kan far fx i de fleste tilfælde klare opgaven med at trøste den lille.

Når far er godt inddraget, har det desuden den fantastiske sideeffekt, at det frigiver tid hos barnets mor, hvor hun kan gøre noget godt for sig selv eller krydse nogle forsømte opgaver af på listen – selvom hun i starten nok mest af alt trænger til et hvil eller et langt, varmt bad.

 

Produkter til far-barn-kvalitetstid:

I det følgende har jeg udvalgt nogle af de produkter, som kan gøre det lettere for jer som familie at bringe barnets far i spil på lige fod med barnets mor. 

 

Sutter: Med yndlingssutten i munden er det nemmere at finde tryghed og ro. Vi anbefaler de runde sutter i naturgummi til de allermindste, da denne suttetype understøtter barnets naturlige sutterefleks, og gør det nemmere for jeres barn at veksle mellem sut og bryst.

 

Brystpumper og sutteflasker: Hvis mor ammer ud engang imellem, kan far også få lov til at knytte bånd med den lille over et måltid mad.

   

 

Tilbehør til turen: På tur med den lille kan en tryghedsskabende bamse give ro, mens suttesnore og suttebokse sikrer, at den rene sut altid er lige ved hånden.